Начало Новини Образование Пролетен спортен празник в ДГ „Вяра, Надежда, Любов“ в Павликени

Пролетен спортен празник в ДГ „Вяра, Надежда, Любов“ в Павликени

918

На 08 май 2019г. ДГ №5 „Вяра, Надежда, Любов“ в гр. Павликени проведе традиционен спортен пролетен празник с участие на деца, родители, учители и персонал.

Участници, родители и гости на ДГ – директори и учители от градските училища, от Община Павликени, Общински съвет и домакините от Спортна зала: „Ганчо Панчов“- гр. Павликени заедно споделиха радостта си от вълнуващите спортни игри на децата от ДГ№5 „Вяра, Надежда, Любов“! От най-малките до най-големите нашите дечица изпълниха състезателни игри и спортни танци под майсторското ръководство и хореография на своите учителки по групи. Този празник е резултат на дългогодишна традиция в нашата детска градина веднъж на четири години да организираме спортен благотворителен празник през пролетта за отбелязване на възраждащият се живот в природата с непосредствената помощ на семейството. Като събраните средства от празника ще се използват за закупуване на модерно и съвременно обзавеждане с масички за трите подготвителни групи.

Тази учебна година учителите, под ръководството на новата директорка Евгения Живкова разчупиха стереотипа като включиха и родителите на децата от малка група „Ранобудни петлета“ в състезанието на празника, затова веселието беше голямо. Спортът и състезанието направиха всички участници щастливи от споделената радост на играта с малките. И петте групи в детската градина се съревноваваха, за да изградят здрав дух в здраво тяло.

Семейството и детската градина са мястото, където децата се учат и възпитават на ценности, изграждайки личността си в семейна и в колективна среда. В съревнованието най-лесно се усвояват не само правилното изпълнение на упражненията за телесно здраве, но и да се научат на другарство, взаимопомощ, колективизъм, упоритост и целеустременост: да преследват и постигат целите си по правилата на играта.

Празникът е прекрасен повод да покажем на нашите съмишленици: родителите и спомоществователи в дейността ни, колко много ги обичаме и колко много означават те за нас. Спортните игри са ценност, съумяла да съхрани духът на спортментството през годините, затова този празник го посвещаваме на децата и най-близките им хора – родителите и се зареждаме с позитивната енергия на детството и празника. Нека във всички български семейства цари мир, хармония, светлина, топлина, разбирателство, търпение и много любов! Бъдете благословени с щастие!

Бисерка Блажева-Страхилова
старши учител