Начало Новини Криминална хроника Районна прокуратура – Павликени внесе в съда искане за задържане на рецидивист,...

Районна прокуратура – Павликени внесе в съда искане за задържане на рецидивист, извършил пет поредни кражби

612

Районна прокуратура – Павликени внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняем за извършени кражби и опит за кражба на вещи. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Прокуратурата е привлякла като обвиняем В. В. по досъдебно производство, за това, че за периода от 3 ноември до 8 декември 2019 година в Павликени, действайки при условията на продължавано престъпление, извършил две кражби на движими вещи – акумулатори, собственост на различни фирми на обща стойност 900 лева. И за това, че на 20 януари тази година направил опит да отнеме от владението на собственика движими вещи – месингови батерии и водопроводни кранчета, като опита останал недовършен поради залавянето му от автопатрул при Районно управление – Павликени.

С постановление на наблюдаващ прокурор лицето е задържано за срок от 72 часа, с цел довеждането му пред съда.

От събраните по делото доказателства, прокуратурата счита, че са налице предпоставките за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража на обвиняемия, тъй като може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието, за които се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 10 години. Лицето е осъждано 5 пъти за престъпление против собствеността и съществува реална опасност то да се укрие или да извърши друго престъпление.