Начало За Забава Театър Театрален фурор в Павликени

Театрален фурор в Павликени

1494

На 27.06.2019 г. читалищната сцена на Народно читалище „Братство – 1884” гр. Павликени стана трибуна на Театрален юношески колектив, където младежите представиха пиесата „Крали Марко в 21 век”.

Сценарист на постановката е един млад човек, за който се заговори преди няколко месеца по телевизии и форуми. Това е ученикът Иван Миронов, момчето, което само шие национални костюми и то без шевна машина, а на ръка, за да им предаде максимално автентичен вид. Костюмите и за тази пиеса са негово дело.

Първото представление на пиесата беше повече от успешно. То предизвика фурор сред многобройната публика. Цената на билетите беше 2.00 лв. и се изчерпаха буквално за часове.

Поради големия интерес ще има второ представление на 08.07.2019 г. от 19:00 ч.

За сравнение, конкурсът „Нека да е лято” с вход свободен, събра едва 30 души публика.

Очевидно в община Павликени могат да се случват хубави неща и то без насилствената намеса и агреция от страна на „кмето”. Както са казали старите хора „И без петел се съмва” и „Насила хубост не става“.

Надяваме се повече млади, ентусиазирани и мотивирани хора да останат в Павликени и да се борят той да се превърне в един успяващ и красив град. Дано обаче не ги отровят ширещата се простотия и мерзавщина, които в момента заливат града и давят неговия дух.

Линкове към две интервюта с Иван Миронов може да намерите тук и тук.