Начало Новини Благотворителност Търновец зарадва с дарение ученици от ПГАТ „Цанко Церковски“

Търновец зарадва с дарение ученици от ПГАТ „Цанко Церковски“

647

Дистанционното обучение постави в неравностойно положение учениците, които няма как да се включат в онлайн уроците и нямат равен достъп до образованието в момента, което също е на ниво оцеляване както всички сфери на обществения живот в условията на световна криза.

За Светослав Енчев от „Sparklet Solutions“  успехът на всяко дете също се превърна в кауза. Вярвайки в този успех, чрез него фирмата „Sparklet Solutions“ закупи 10 нови таблета, които да дадат шанс на 10 ученика от ПГАТ „Цанко Церковски“ в Павликени, да успеят да завършат тази учебна година дистанционно.

Като син на бивш директор от старопрестолния град Велико Търново, вярата му в образованието остава непоклатима и въпреки трудните времена, които поставят под въпрос нашите ценности и приоритети, той категорично е решен да помогне в полза на просветното дело.

Воден от вътрешната си увереност за успех, когато имаш необходимото образование, той смята, че учениците трябва да имат равен старт, за да се изградят като личности и да бъдат следващите, които един ден ще имат възможността да даряват, водени от примера ни днес.