Начало Новини Червен саботаж в с. Върбовка

Червен саботаж в с. Върбовка

2168

След приключилите избори на територията на община Павликени, резултатите вече са ясни на всички. Прецедент обаче в местното самоуправление е случващото се в с. Върбовка.

Дългогодишни служители в системата на общинска администрация твърдят, че такова нещо не се е случвало поне през последните 30 години, а и никой не си спомня да е ставало изобщо.

За върбовския кметски стол се пребори Ивелин Розинов, издигнат от ДПС, елиминирайки кандидата на БСП и дългогодишен управник на селото Антон Антонов. След като получи ключовете за сградата на кметството обаче, новоизбраният кмет Розинов я завари буквално опразнена.

Целият състав на местната структура напусна, а на излизане си изнесе и обзавеждането, което по техни твърдения не било общинско, а подарявано в годините от различни спомоществуватели.

Граждани са забелязали, че преди встъпването на новият кмет в длъжност, от кметството са изнасяни и папки с документи.

Това естествено не може да се сравни с нищо друго, освен със престъпен саботаж на най-високо ниво и разбира се проява на слабост и безсилие.

Някои хора не знаят нито как достойно да губят, нито как достойно да се оттеглят. Вероятно хората са напуснали под давлението на самозабравилия се от опиянението на властта бивш първи в селото. Това го прави още по-омразен и неприятен типаж не само сред обществеността на с. Върбовка, но и сред тази на цялата община.

Новопостъпилият кмет не е изненадан от случващото се, напротив, очаквал го е и за това не се чувства притеснен. Той има амбицията да се справи не само с този подводен камък, а и с множество други, за които самият той се съмнява, че са му заложени.

Успех на кмета Розинов и смърт на комунизма!

Огромна част от хората във Върбовка, възмутени от постъпките на бившия кмет, изразяват готовност да помагат на новоизбрания си градоначалник с каквото могат. Навярно промените за Върбовка тепърва предстоят. Какви ще са те и до какво ще доведат, само времето ще покаже.