Начало Новини Активен борец против фашизма пренесе благодатния огън от София до Павликени

Активен борец против фашизма пренесе благодатния огън от София до Павликени

608

Председателят на Общински съвет – Павликени, активният борец против фашизма, другарят Христо Кавалски, посрещна благодатния огън на Велика Събота и го донесе в Павликени…? На Разпети петък беше осветен и фенерът, с който небесния пламък беше пренесен от Летище София до Павликени.

Православни църковни делегации от цял свят ще получат частица от благодатния огън, който слиза на Велика събота в храма на Гроба Господен в Йерусалим, но при строги мерки за противоепидемична безопасност. Българската делегация летя до светите места с правителствения „Фалкон“. Привечер на Велика събота благодатният огън пристигна на летището в София. Там беше посрещнат тържествено от клирици и граждани от цялата страна, които ще го отнесат по епархиите си за празничните богослужения в полунощ за Възкресение Христово.

Частица от Свещения огън ще могат да отнесат вярващите, които ще посетят богослужението в град Павликени. Вечерната възкресна служба започва в 23:30 ч. в храм „Рождество на Пресвета Богородица“.

В неделя отново се води възкресна служба и ще бъде от 11:00 часа.

Със съдействието на червената кметица на град Бяла черква, Албена Тодорова, благодатният огън ще пристигне и някога възрожденския, но сега за съжаление безнадеждно червен, град.