Начало Новини Криминална хроника Пиян мъж от Павликени сплеска главата на жена си със сопа

Пиян мъж от Павликени сплеска главата на жена си със сопа

1729

Полицаи от Павликени са започнали разследване, след като съседи алармирали за кървава драма, завършила със смърт. В 7:57 ч. във вторник в полицията бил получен сигнал, че в двора на къща в Паскалевец е намерено безжизненото тяло на стопанката на дома.

Местопрестъплението незабавно било посетено от служители на Районно управление-Павликени и съдебен лекар. Извършен бил оглед, който установил, че жената е с множество наранявания по главата и цялото тяло. Трупът бил откаран за аутопсия в областната болница във Велико Търново.

По случая са проведени процесуално-следствени действия, под наблюдението на Окръжна прокуратура. Започнато е досъдебно производство по чл. 115 от НК за убийство. Още същия ден от съдебно-медицинската експертиза станало ясно, че пребитата е издъхнала от получените травми при зверския побой.

В злополучната сутрин съпругът ѝ бил пиян и двамата се скарали. Той изпаднал в ярост, грабнал дървена сопа, с която я пребил. Тя се опитала да се спаси като изпълзяла на двора, но по-късно починала.

Извършителят на зверството е задържан. Окръжната прокуратура във Велико Търново му е повдигнала обвинение за извършеното тежко престъпление. Държавното обвинение ще иска от съда да му бъде наложена постоянна мярка „задържане под стража“.