Начало Новини Образование Антония, Йоанна, Катерина и Ванислав с почетна значка на Община Павликени

Антония, Йоанна, Катерина и Ванислав с почетна значка на Община Павликени

3615
Павликени

Антония Савова, Йоанна Георгиева, Катерина Иванова и Ванислав Вълков от 11 и 12 клас на СУ „Бачо Киро“ получават почетната значка на Община Павликени. Имената им ще бъдат вписани в книгата на носителите на високия приз, а самите значки и удостоверенията ще бъдат връчени на официалната церемония при откриване на новата учебна година в училището, където те учат.

Учениците са наградени по предложение на петима общински съветници, а после  са одобрени на последната общинска сесия в края на август. Вносителите обясняват, че четиримата се включват активно в благотворителни каузи за подпомагане на  страдащи и болни хора и най-вече за лечение на тежки заболявания на свои връстници. От няколко години на територията на общината се организират благотворителни базари и концерти, за да се съберат средства за лечение. Винаги  Антония, Йоанна, Катерина и Ванислав са участвали в тези инициативи, дори са разлепяли плакати и са провеждали информационни кампании. Освен това младежите са се отзовавали при всеки апел за помощ, който е бил на първо място пред ангажиментите към собствените им семейства. Често групата е била организатор на благородни инициативи, преди още близките на болните да обявят благотворителни кампания за събиране на средства за лечение.

В момента в Павликени се провеждат различни инициативи с помощ на студента Йордан Петров, който страда от онкологично заболяване. Отново в първите редици са четиримата доброволци от СУ „Бачо Киро“. Общинските съветници смятат, че техният пример трябва да бъде популяризиран, особено сред техните връстници.