Начало Новини Криминална хроника Баба от Павликени даде 3 бона на мним доктор

Баба от Павликени даде 3 бона на мним доктор

1667
Левови банкноти.
Левови банкноти.

Павликенски полицаи работят по разкриване на телефонна измама по схемата „пари за операция на близък”. Вчера в полицейското управление съдействие потърсил мъж от Варна.

Той обяснил, че в сряда около 19:00 ч. на домашния телефон на майка му – 81-годишна жена от Павликени се обадил непознат мъж, който се представил за лекар- хирург от великотърновската болница. В разговора измамният доктор заблудил възрастната жена, че приятелката й си е счупила крака и за лечението  ще са необходими пари. Доверчивата жена веднага изявила готовност да помогне и дори обяснила, че може да даде 3,000 лв. В последствие възрастната госпожа била уверена от мнимия специалист че пред жилището ѝ ще бъде изпратен лекар, който да вземе парите. Час по-късно 81-годишната жена предала сумата от 3,000 лв. на непознат млад мъж на видима възраст около 35 години висок около 170 см, с черна къса коса.

По-късно измамената павликенчанка споделила с близките си. Те веднага се усъмнили в истинността на историята и след като се уверили, че се касае за измама сигнализирали полицията. По случая е започнато досъдебно производство.