Начало Новини България Бойко Борисов: ГЕРБ-СДС е истинска народна партия

Бойко Борисов: ГЕРБ-СДС е истинска народна партия

316

Бойко Борисов благодари на избирателите за гласуваното му доверие и коментира политическата ситуация в България след изборите:

ГЕРБ-СДС е истинска народна партия. Нашите избиратели са разположени във всички възрастови групи. Печелим преимуществено в областните градове. Тези избори обаче показаха, че хората не дават правото на самостоятелно управление на никого. Народът казва „Спрете да враждувате, защото всички страдаме еднакво.“

Ще предложим контактна група, която да проведе преговори. Казвам го като победител. Всичко останало означава да си мразиш държавата. Забравете за егото и помислете за България!

Ще поканим хора с безспорна репутация, особено по най-важните теми – тази срещу агресията на Руската федерация, за мерки срещу инфлацията и в енергетиката за диверсификация.

Знамето на „Промяната“ Бойко Рашков загуби двойно от ГЕРБ. Много илюзии, създавани изкуствено, изчезнаха на тези избори. Ако той беше това, за което го представяха, резултатът на изборите щеше да е друг в Перник.

Ако отидем на следващи избори, нищо по-различно няма да се случи. Предлагам на лидерите на партиите да се дръпнем назад. Ранното ми пенсиониране се оказа неправилно. Побеждавам „Промяната“ с голям резултат в цялата страна, какво пенсиониране?!

Първият важен въпрос е кой е с Путин и кой не. Ние сме заявили ясно нашата позиция. Ако тласкаме страната към поредни избори, това е идеално за руския президент. Народът ясно е посочил, че близо ¾ от населението е за продължаване на евроатлантическия път на България. Това е и първата тема за нас.

Втората тема е инфлацията и цените. В хазната няма пари, държавата вече изглежда отвратително и за международните пазари. Решението на това също минава през парламента. Когато парламентът заяви, че твърдо влизаме в еврозоната, от това ще се успокоят и пазарите, а така ще можем да оправим дупките в хазната.

Асен Василев загуби и казва да дойдат ГЕРБ и Борисов да оправят нещата. Той знае, че заради него България прилича на обран бостан. А идва зима. Аз съм загрижен за България. Победата на ГЕРБ е морална и е триумф над мракобесието.

80% от българите заявяват, че искат съставянето на редовен кабинет. Това е отговорността на партиите в момента. Няма вариант за коалиция ГЕРБ-ДПС-Възраждане. Не прави чест на Иван Костов, че го предлага.

Ние знаем кой с кого не може. Това вече сме го заявили. Затова се отива на избори. На база резултата се търси добър вариант за народа. Не е времето да мишкуваме. Когато се върнат преговорните екипи, които са се разбрали за дадени неща, тогава предлагаме министри, гласува Народното събрание кабинет и всяка партия носи своята политическа отговорност да го спазва.

Нека всички да помислят как ще изглеждат нещата след 2-3 месеца, когато войната върлува и вече не е топло както сега. Нека всеки прецени дали обича повече себе си, Путин или народа си. Аз съм готов на компромиси в името на народа си!

Тръгвам от темите, които са най-важни. Нека те предложат и идеите си за съдебна реформа, за социална политика. Нека да ги видим, нашите експерти също ще работят с тях. Първо да видим това, което ни събира, а после да гледаме това, което ни разделя.

Вчера Даниел Лорер коментира, че служебното правителство му пречело. А когато Бойко Рашков размазваше кметовете от ГЕРБ, къде бяха те?! Какво им направи служебно правителство – изнесе данни за нещата, които са вършели.

Купуване на гласове не е имало от страна на ГЕРБ! Партията не е дала една стотинка за това. Има съдебна система, ако МВР има доказателства, нека въпросните лица да минат по съответните процедури.

С 67 депутати нито „Промяната“ имаше право да излъчи премиер, нито ние сега. Трябва да се търси съгласие!

Глас народен, глас Божи! Народът ни е сложил там, където иска да бъдем. В Банкя първа политическа сила е ГЕРБ. В Канада за „Промяната“ са гласували 3 души.

Ние нямаме претенции. Единствено Бойко Рашков не може да бъде вътрешен министър – просто народът не го иска. Ние предлагаме готова програма в детайли. Да предложат и другите. Навикахме се „долу този“, „долу онзи“. Това не е решение.

Ако някоя от партиите не дойде на разговорите с контактните групи, народът ще разбере кой е искал нещо добро за България и кой не. На следващите избори ще им дадат още по-малко. Има решения на всички кризи, но трябва стабилност. Това искат и хората – стабилност и политиците да загърбят егото си. Рецесията чука на вратата и на бизнеса, и на гражданите, не може политиците да се държат като хулигани.

Цялото видео вижте тук.