Начало Спорт Футбол “Боляри” (Велико Търново) спечели турнира по футбол във Върбовка

“Боляри” (Велико Търново) спечели турнира по футбол във Върбовка

738

Тимът на “Боляри” (Велико Търново) спечели седмия турнир по футбол на малки вратички “Върбовка – 2019” за купата на Kметство Върбовка. В надпреварата участваха шест отбора – “Махалата”, “Върбовка”, “Спартак”, “Боляри”, “Павликени” и “Ураган” (Батак).

Освен за мъжките отбори, се проведе и футболен турнир с учениците от ОУ “Филип Тотю”.
Победителят “Боляри” с капитан Георги Коюмджиев събра 19 т., следван от “Ураган” и “Махалата”.

При учениците шампиони станаха седмокласниците, втори са 4 клас, а трети – второкласниците. Голмайстор на турнира е Александър Иванов с 26 попадения, следван от Ашим Кайсимов и Васил Георгиев с по 12. Ветеран на турнира е Симеон Ангелов, а най-млад участник е Иван Анатолиев.

Купи, медали, грамоти, предметни и парични награди бяха раздадени по време на официална церемония в центъра на Върбовка. Официални гости бяха „кмето“ на община Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, председателят на БФ по баскетбол Георги Глушков, председателят на ОК “Начало” Иван Трифонов, общинският съветник инж. Дончо Дончев и Мирослав Петков – спомоществувател на събитието.

Специална награда за най-малките участници осигури Зоналният съвет на БФС, като неговият председател Бончо Генчев им подари билети за предстоящия мач на националния ни отбор по футбол срещу Англия.