Начало Спорт БФС подкрепи футболни школи от Северозапада

БФС подкрепи футболни школи от Северозапада

484

Пособия за учебно-тренировъчна дейност получиха футболни клубове от седем области в Северозападна България. Инвестицията е на БФС по програма за подпомагане на футболните клубове във връзка с пандемията от CoViD-19, съобщи председателят на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново Бончо Генчев. Малките футболисти от детско-юношеските школи на аматьорски отбори получиха нови конуси, жалони, стълбички, шапки, обръчи, препятствия, полусфери, ластици за тренировки, тактически дъски.

В област Велико Търново дарението от футболната централа получават школите на ОФК “Павликени”, “Янтра” (Полски Тръмбеш) и “Изгрев-93” (Царевец). Във Видинско новите пособия ще ползват децата, обхванати в “Бдин”, ДФК “Видин” и “Руженци”, във Врачанско в “Локомотив” (Мездра), “Първа атомна” (Козлодуй) и “Монолит” (Бяла Слатина), а в Монтанско в “Ком” (Берковица), “Златия 2015” (Вълчидръм) и “Левски” (Лом). В област Плевен са подпомогнати школите на “Левски 2007” (Левски), “Вихър” (Славяново) и “Партизан” (Червен бряг), в област Габрово на “Севлиево”, “Трявна” и “Локомотив” (Дряново), в област Ловеч на “Чавдар” (Троян) и “Ботев” (Луковит).

Това е поредна помощ за аматьорските клубове през тази есен от БФС. В началото на първенствата отборите от Трета лига получиха по 20 футболни топки. Топки имаше и за отборите от областните футболни групи.