Начало Новини Криминална хроника Верижна катастрофа

Верижна катастрофа

1123

На 01.11.2018 г. на пътя Павликени – Сухиндол при катастрофа пострадаха три автомобила.

По първоначални данни виновник за катастрофата е 69 годишната Ц. К. от гр. Сухиндол, която е предприела маневра за изпреварване в участък с непрекъсната осова линия и ограничена видимост.

Пострадали са двама мъже, като единият е със счупени крайници и е настанен във Великотърновската болница.

Всички водачи са изпробвани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни. Причините за произшествието са в процес на изясняване.

В този случай може би наистина причината е неправилното изпреварване, но шофьори от региона, пътуващи често по този път твърдят, че той се стопанисва зле, не се поддържат прилежащите територии, пътят е обрасъл с храсти и висока тревна растителност, което намалява още повече видимостта и повишава риска от катастрофи. Отговорни за състоянието на пътя са двете общини Павликени и Сухиндол и респективно техните управленци.

Дали обаче на тези червени пишман „кмето“-ве Манолов и Чернев им пука за състоянието на пътя, за човешката безопасност или дори за човешкия живот, всеки би могъл сам да си отговори.

Не е за пропускане фактът, че за обновяването на този път се похарчиха в близките години хиляди европари, а има доста съмнения за некачествен ремонт и заложени, но неизпълнени дейности, но това ще изложим на вниманието на широката общественост в друга публикация.