Начало Спорт Футбол „Войводите” спечелиха Общинския турнир по футбол на малки вратички „Трифон Иванов” в...

„Войводите” спечелиха Общинския турнир по футбол на малки вратички „Трифон Иванов” в Павликени

1620

Отборът на „Войводите” спечели Общинския турнир по футбол на малки вратички „Трифон Иванов” в Павликени. На финала те се изправиха срещу „Отборът на Машинката“ и победиха с резултат 1:0 пет минути преди финалния съдийски сигнал на второто полувреме. На трето място се класира „Червен динамит”, а четвърти останаха „Брокер инс”.

12 отбора взеха участие в Общинския турнир по футбол на малки вратички „Трифон Иванов” в Павликени тази година.

Специални гости на закриването на турнира и награждаването на победителите бяха „кмето“ на община Павликени инж. Емануил Манолов, заместник-областният управител на Велико Търново Ивета Кабакчиева и помощник-треньорът на ФК „Етър ВТ“ Илиян Киряков. Футболната легенда от Световното първенство в САЩ връчи на призьорите купата за първото място, златни медали на всеки от футболистите, грамота и парична награда от 300 лв.

За най-млад състезател в турнира беше определен Димитър Димитров от отбора на „Билдинг къмпани”. Най-възрастен състезател се оказа Николай Пенков от отбора на „Войводите”. Със своите 16 гола за голмайстор на турнира беше обявен Кристиян Райчев от „Отбора на Машинката”. Най-красив гол вкара Огнян Горанов от „Войводите”. Светослав Димитров от „Червен динамит” беше признат за най-коректен състезател, а Димитър Раднев от „Брокер инс” – за най-атрактивен вратар. Всички те получиха индивидуални награди – парична премия, статуетка и грамота.

„Благодаря на публиката, която подкрепяше своите отбори в мразовитите вечери; на екипа на Спортна зала за цялостната организация; на спомоществователите, осигурили паричните премии. Нашият земляк Трифон заслужаваше това нещо. Надявам се духът му да живее в тези млади момчета и да им дава сили да покоряват върхове във футбола. Закривам с надеждата, че догодина ще се включат повече отбори“, обърна се към публиката „кмето“.