Начало Новини Криминална хроника Глоба от 1,300 лв. е наложена на жена, ударила директорка на детска...

Глоба от 1,300 лв. е наложена на жена, ударила директорка на детска градина

1443

Съдът одобри направеното предложение от Районна прокуратура – Павликени, за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на жена, ударила директорка на детска градина, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Салиме Х. е призната за виновна за това, че на 17 юни в село Дъскот, общ. Павликени, в двора на целодневна детска градина ударила длъжностно лице – Пенка Б. (директор на ЦДГ) с юмруци в областта на главата при изпълнение на службата ѝ и с това ѝ причинила лека телесна повреда. За това деяние и е наложена глоба в размер на 1,300 лева.

На 7 септември 2015 г. Салиме Х. подала заявление до директора на ЦДГ, че желае детето й да посещава и да се храни в детската градина и подписала декларация, че ще заплаща до 10-то число на месеца таксата за предходния месец. На 17 юни 2016 г., след като довела детето си, заявила на директорката, че отива да изтегли пари и обещала, че до 10:00 часа ще заплати дължимите такси за цялата година, тъй като не ги била плащала и сумата, която дължала била около 200 лв. Жената всеки месец вземала детски надбавки, но винаги намирала причина да не плати дължимата в детската градина такса и дори ставала агресивна, когато и се поставял този въпрос. Към 16:30 часа Салиме Х. влязла заедно с двете си децата в двора на детската градина, приближила директорката, която била с гръб към нея и започна да ѝ нанася удари и да казва, че не иска да ѝ искат повече пари.