Начало Новини Криминална хроника Големият скандал

Големият скандал

330

Възстановиха на работа трима от четиримата полицаи от Павликени, които половин година бяха разследвани за отклоняване на служебно гориво. На поста си със заповед на вътрешния министър е върнат и началникът на Районното управление на полицията в града – Иво Иванов.

През декември 2017-та разследване на „Господари на ефира“ показа как униформени зареждат бензин в пластмасови туби и бутилки на бензиностанция, вместо в резервоарите на патрулките. Последва акция на „Вътрешна сигурност“, а освен заснетите, от длъжност бе временно отстранен и началникът на управлението.

По случая били направени счетоводна и икономическа експертизи на седем полицейски автомобила за 9 месеца. Те обаче не доказали манипулиране на километражи и преразход на гориво, въпреки кадрите, на които се вижда как ченгетата точат бензин.

Уволниха всички служители на бензиностанция „Лукойл“ в Павликени, показани в разследването на „Господари на ефира“ как сипват служебно гориво в туби и бутилки за вода на местните полицаи месеци наред. Сред тях е и съпругата на еднo от арестуваните ченгета, която е била шеф на бензиностанцията.