Начало Новини Благотворителност Дарение от 13.5 т бутилирана минерална вода за 5 села в община...

Дарение от 13.5 т бутилирана минерална вода за 5 села в община Павликени

144

Пет села в община Павликени, които са на воден режим от близо 4 месеца, ще получат днес дарение от 13 тона и половина бутилирана минерална вода.

Дарението от бутилирана минерална вода е за 2,300-ата жители на павликенските села Лесичери, Караисен, Батак, Горна Липница и Долна Липница, които са на драстичен воден режим за поредно лято, заради пресъхнали водоизточници. Дарението се осигурява от дистрибуторски фирми на минерална вода във Великотърновска област.

Водата ще бъде доставена в пенсионерските клубове, направени са списъци на хората, посочи организаторът на капанията блогърът Симон Милков.

„Лично ще минем по къщите на по-трудно подвижните хора, за които са съставили списъци кметовете на населените места, за да раздадем от ръка на ръка минерална вода на тези хора, които няма как физически да излязат от домова си, да стигнат до площада, да вземат вода от водоноска или да стигнат до пенсионерския клуб.“

От Областната управа във Велико Търново излязоха с препоръки до ВиК „Йовковци“ да ремонтират кранове на помпени станции, а Община Павликени да започне проучвания за нови сондажи и кладенци в засегнатите от безводието села.