Начало Новини България Делян Добрев хвърли ръкавица към Асен Василев

Делян Добрев хвърли ръкавица към Асен Василев

277

Бившият енергиен министър в правителството на ГЕРБ Делян Добрев вече почти цяло денонощие чака отговор на отправеното към Асен Василев предизвикателство:

„Вчера хвърлих ръкавица към Асен Василев да не си подхвърляме цифри през медиите, а да направим един публичен диспут, да направи всеки да направи калкулация за цената на газа. Това предизвикателство не е прието. Днес разбрах, че Асен Василев е казал, че „няма какво толкова да му смятаме“. Но аз знам, че има какво да смятаме. Ще видите, че са купували газ от „Газпром“, но с 28% по-висока цена. Ще докажа нагледно в един такъв диспут как „Промяната“ е ощетявала България със стотици милиони евро сумарно.

Ако Асен Василев го е страх да дойде на този своеобразен дуел сам, може да вземе със себе си и Кирил Петков. Аз нямам против в дуела между мен и тях да сме двама на един. Съгласен съм и на такъв дуел, за да направим калкулация за цената от 86 евро от „Газпром“ и че те са купували на 110 евро.

По повод твърденията на Кирил Петков, че завежда дело срещу Бойко Борисов за клевета, Делян Добрев заяви, че съжалява, че делото не е срещу него:

Искрено съм учуден защо делото е срещу Бойко Борисов при положение, че всички калкулации са мои. Защо Борисов? Защото ако делото е срещу мен и се стигне до съдебна фаза, тогава ще можем пред съда да докажем, че те са ощетявали държавата. От това ги е страх.

До колкото разбрах Кирил Петков не си е внесъл държавната такса за делото. Тя е 20 хиляди лева и Кирил Петков, ако не я е внесъл, да бъде поне малко мъж да си внесе таксата и да ме включи в делото или да смени Бойко Борисов с Делян Добрев!“