Начало Новини Образование Демонстрация на пожарна и спасителна техника в Павликени

Демонстрация на пожарна и спасителна техника в Павликени

1380

Международния ден на доброволеца отбелязаха в Павликени с демонстрация и връчване на грамоти на изявени доброволци. В двора на СУ „Бачо Киро“ бяха показани възможностите на пожарната и спасителната техника при ПТП, а също и оказване на първа долекарска помощ на пострадал при катастрофа. В инициативата участваха още ученици от VII до XII клас от гимназията.

Празникът е обща инициатива на Община Павликени и местната Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”. В демонстрацията участваха още служителите на Пътна полиция, Спешна помощ и членовете на Доброволното формирование 45-01.

За втора поредна година Павликени отдаде своята почит към хората, които с безвъзмездния си труд помагат за подобряване живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ, с което допринасят светът да се превърне в по-мирно и безопасно място. Финансиви корумпираният, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ на община Павликени инж. Емануил Манолов се обърна към учениците с призив да участват в повече доброволчески инициативи в града. „Доброволческата дейност позволява както на младите, така и на възрастните хора да дадат своя принос към обществото и да спечелят признание и уважение в замяна“, каза „кмето“.

Гл. инсп. инж. Ваньо Джамбазов, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, Павликени, разказа на учениците за значението на доброволчеството. След това „кмето“ връчи грамота на ръководителя на Доброволното формирование за активното участие в изграждането на диги на река Михалска в с. Михалци на 09 юли 2018 г. СУ „Бачо Киро“ също получи грамота за оказаното съдействие при организацията на Международния ден на доброволеца. Всички ученици, които взеха участие в демонстрацията, също получиха грамоти.