Начало Новини Образование Детски отдел на библиотеката в Павликени обявява дни на отворените врати

  Детски отдел на библиотеката в Павликени обявява дни на отворените врати

  550

  Дни на отворените врати в Детски отдел на библиотеката при НЧ „Братство – 1884” в Павликени от 1 до 23 април.

  До 23 април закъснелите да върнат заети книги малки читатели към павликенската библиотека няма да бъдат глобени, информират от читалището. Освен това всеки нов читател ще бъде регистриран безплатно.

  През обявения период от време в детски отдел ще се състоят и различни събития, като всички те са свързани с четенето и книгите. Дейностите се организират по повод днешния 2 април – Международен ден на детската книга, 23 април – Международен ден на книгата и авторското право, и няколко годишнини.

  Ето и програмата на мероприятията за следващите дни:

  02 – 05 април – колективно посещение на подготвителните групи от детските градини. По повод годишнина от Елин Пелин – четене на приказката „Дядовата ръкавичка”.

  08– 12 април – колективно посещение на първокласниците под ръководството на класните ръководители. По повод годишнина от Елин Пелин – четене на приказката „Дядовата ръкавичка”.

  15 – 19 април – „Маратон на четенето”

  Деца от училищата в Павликени ще се включат в четенето на „Приказка за рибаря и рибката“ от Александър Пушкин (по случай 220 г. от рождението му) и гатанки.

  22 – 23 април – „Библиотекар за един ден”

  Деца обслужват деца с електронната програма „АБ” – посещение на ученици от града.

  01 – 23 април – Малки изложби, посветени на:

  220 г. от рождението на Александър Пушкин, 130 г. от рождението на Николай Райнов, 85 г. от рождението на Лада Галина, 120 г. от рождението на Ерих Кестнер, 90 г. от рождението на Йордан Радичков.