Начало Новини Инфраструктура Детски площадки ще бъдат изградени в град Павликени

Детски площадки ще бъдат изградени в град Павликени

187

Две детски площадки с подобрени условия за достъп ще бъдат изградени в двора на ДГ „Слънце“ в град Павликени. Първата копка на строителните работи направиха „кмето“, директорът на детската градина Грета Георгиева и представителят на фирмата-изпълнител Генадий Георгиев.

Новите площадки ще се реализират по проект, който предвижда изграждане на достъпна среда, благоустрояване и ремонт на ограда в двора на детската градина. Те ще отговарят на всички съвременни изисквания за безопасност. Непосредствено до всяка ще бъде изграден пясъчник. Ще бъдат монтирани комбинирани съоръжения за игра, къщички тип „гондола“, беседки, пейки и кошчета за разделно събиране на отпадъците и др. А чрез изграждането на стоманобетонова рампа ще се създаде достъпна среда за децата в двора на детската градина. Ще се улесни достъпът до сградата, както на малките деца, така и на родителите с детски колички.

Около площадките ще се изгради нова алейна мрежа. Оградата на детската градина ще бъде ремонтирана.

Общата стойност на проекта е 127,522 лв., от които 55,944 лв. са от проект „Красива България”. Останалата част от сумата, 71,578 лв., се осигурява от общината като срокът за изпълнение на проекта е три месеца.

„Продължаваме нашата дългосрочна програма като местна власт да облагородим всички дворове на всички детски и всички учебни заведения на територията на цялата община“, каза по време на официалния старт на работите „кмето“.

С реализацията на дейностите по проекта ще се осигури необходимото пространство на децата за безопасна и пълноценна игра на открито и ще се създадат нови работни места, тъй като 1/3 от лицата, работещи на обекта, ще бъдат наети от Дирекция „Бюро по труда” – Павликени.