Начало Новини Образование Децата от Бяла черква ще играят на нова площадка

Децата от Бяла черква ще играят на нова площадка

1307

Децата на град Бяла Черква имат нова детска площадка за игра. Тя е изградена по проект „Екологично бъдеще за децата в ДГ „Атанас Неделчев” гр. Бяла черква, общ. Павликени”, одобрен за финансиране в проведения конкурс в Национална кампания на МОСВ и ПУДООС „Чиста околна среда – 2017 г.”. Общата стойност на проекта е 4,933 лв. Изпълнението на дейностите се реализира в двора на детското заведение. Извършено е почистване на терена, доставка и монтаж на пейки, детска къщичка за игри, люлка-везна, клатушка и пързалка.

При откриването кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов отбеляза, че изграждането на детските съоръжения в двора на детска градина „Атанас Неделчев” дава възможност за създаване среда на безопасни игри и доверие. Според него това е стимул за родителите на белочерковските малчугани да изберат местната детска градина пред тези в общинския център.

На откриването присъстваха зам. кметът инж. Анастасия Вачева и представители на общинска администрация – Павликени. Възпитаниците на детското заведение поздравиха гостите с богата музикална програма.