Начало Новини Околна среда Община Павликени подкрепя млади доброволци за почистване на парковете в града

Община Павликени подкрепя млади доброволци за почистване на парковете в града

1319

Община Павликени подкрепя младите доброволци от СОУ „Бачо Киро“ за почистване на парковете в града, информираха от кметската администрация. Учениците организират своята акция на 23 април (събота) в 11:00ч. в парк „Кирил Ракаров“. Те приканват повече техни връстници  да се включат в акцията под мотото „Доброволец стани – Павликени почисти“.

Учениците са вдъхновени за изпълнение на кампанията след участието си в проект „Училището – зона за филантропия“ на Национален алианс за работа с доброволци. След двудневно обучение във Велико Търново за насърчаване доброволческите нагласи сред младите хора, както и мотивиране на училищните ръководства да развиват филантропията у своите възпитаници чрез реализирането на благотворителни дейности, юношите решават да организират своя инициатива. „Трябва да правим нещо за града, а не да стоим безучастни и да чакаме наготово всичко хубаво в него да се случи“, казва Дария Генева, една от организаторите.
Младежите вече са създали своя фейсбук страница и приканват повече граждани да се включат.

Община Павликени помага на инициативата чрез осигуряването на необходимите чували, ръкавици и други материали за почистването.