Начало За Забава Събития Есенният панаир в Павликени ще бъде празник с разнообразна програма

Есенният панаир в Павликени ще бъде празник с разнообразна програма

1615

Есенният панаир в Павликени ще бъде пъстър празник с разнообразна програма, съобщи в пресклуба на БТА във Велико Търново кметът на общината инж. Емануил Манолов.

Традиционният панаир се организира всяка година в дните около 21 септември, когато се отбелязва храмовият празник на църквата „Св. Богородица“ по стар стил.

Първите прояви ще започнат на 17 и 18 септември с второто издание на „Офроуд траял 4Х4“ в местността „Старото стрелбище“. Заявка за участие са дали над 30 екипажа от цялата страна, а наградният фонд е 4,000 лева.

През идната седмица празничният афиш на града ще бъде наситен с театрални постановки, концерти, изложби, спортни игри и атракциони, уточни Манолов. Той открои изложбата на художника Сашо Филев, която ще бъде открита на 18 септември в НЧ „Братство – 1884“, и етнографската експозиция на Историческия музей – с традиционни носии от Павликенския край.

В залата на читалището на 19 септември ще бъде представена постановката на габровския театър „Трудни за обичане“ от Леополд Герш, с участието на актрисата Мария Сапунджиева.
Вторият детски турнир за купата на кмета ще се състои на 22 септември от 9:00 часа, а вечерта се предвиждат изпълнения на фолклорния оркестър „Извор“ и солисти, както и концерт на местни рокгрупи.

На 23 септември, от 18.30 часа, на открита сцена на площад „Свобода“ ще се състои концерт на певицата Рени.

Всички прояви са финансирани от бюджета на общината, със съдействието на спонсори, отбеляза инж. Манолов.