Начало Новини Криминална хроника Районна прокуратура – Павликени повдигна обвинение на жена, ударила училищна възпитателка

Районна прокуратура – Павликени повдигна обвинение на жена, ударила училищна възпитателка

1129

Районна прокуратура – Павликени повдигна обвинение на жена от с. Върбовка за нанесен побой на училищен възпитател, в резултат на който ѝ е причинила лека телесна повреда – престъпление по чл. 131, ал. 2, във вр. с чл. 130, ал. 2 от НК.

Досъдебното производство се води срещу Т.Б.Я.  за това, че на 11.11.2015 г. в двора на Основно училище „Филип Тотю“ с. Върбовка, обл. Велико Търново ударила шамар и причинила на Надежда Ф. – младши възпитател I-IV клас в ОУ „Филип Тотю“ с. Върбовка, при изпълнение на служебните ѝ задължения лека телесна повреда – кръвонасядане с оток на долната устна и кръвонасядане на лява ябълчна зона на лицето, довели до промяна в нейното здраве, съпроводено с болка и страдание. Саморазправата станала на 11 ноември в двора на училището. В хода на проведеното разследване е установено, че няколко дни по-рано дъщерята на извършителката отишла по-рано на училище и започнала да блъска играещи в двора по-малки ученици. Възпитателката ѝ направила забележка и я помолила да напусне училищния двор. Засегнато момичето разказало за случая на майка си, която веднага отишла в училището, където възпитателката била с децата и ѝ ударила шамар.

В хода на разследването, под наблюдението на прокуратурата, са  извършени разпит на свидетели – очевидци, включително и на малолетни лица – ученици, присъствали на инцидента. Изготвена е съдебно-медицинска експертиза за установяване на механизма на причиняване и характера на телесната повреда. Приобщени са документи, удостоверяващи длъжностното качество на възпитателя. Предстоят и други действия по разследването за събиране на доказателства от значение за обвинението. На обвиняемата е наложена мярка за неотклонение “подписка“.