Начало Новини Инфраструктура Жителите на четири села заплашват с протест заради лош път

Жителите на четири села заплашват с протест заради лош път

1614

Жителите на четири села излизат на протест заради лош път! Това са селата Обединение, Иванча, Долна Липница и Климентово в общините Полски Тръмбеш и Павликени. Хората недоволстват, тъй като пътят не е ремонтиран повече от 20 години и състоянието му е окаяно. Инициирали са и протестна подписка.

Над 1,000 души ще излязат до протестират през август заради лошото състояние на третокласния републикански път, който е единствената връзка на селата с Полски Тръмбеш, Павликени и Велико Търново.

Снежана Йорданова – инициатор на протестната подписка
„Пътят е в много лошо състояние, дори е абсурдно да се пътува по него. Ходя в град Бяла на хемодиализа и пътувам през ден. Колата ми се чупи всеки месец и е на ремонт!”

Радко Рашков – жител на с. Обединение
„Дупки до дупки, винетки искат. За какво ги плащаме въобще тези данъци?!”

Лъчезар Вълев – жител на с. Обединение
„Очакваме да се направи пътя по този начин, защото по нормалния начин не може!“

Хората са категорични, че многократно поставяли проблема пред Агенция „Пътна инфраструктура“. По думите им обаче до момента има само обещания, но не и действия.

Снежана Йорданова – инициатор на протестна подписка
„Лъжат ни вече пет години, първо имаше пари после казаха били ги пренасочили за Люлинската магистрала, после за Кресненското дефиле и ние винаги оставаме последни!“

Емил Илиев – кмет на с. Долна Липница
„АПИ знаят много добре какво е състоянието на пътя, защото са го обхождали многократно. Трябва да се вземат някакви мерки за неговото отремонтиране!“

Недоволните жители се заканват, че ако протестът не доведе до резултати, ще блокират всяка седмица движението по пътя за четири часа.