Начало Новини Здраве Забравиха възрастна жена 6 часа в скенера на павликенската болница

Забравиха възрастна жена 6 часа в скенера на павликенската болница

860
болница

70-годишната Асенка Христова е била забравена 6 часа в скенера в болницата в Павликени. Инцидентът станал в края на септември.

Жената имала белодробно заболяване. Постъпила за изследване в здравното заведение на 7 октомври по обяд заради съмнение за по-сериозно заболяване. След известно време близките ѝ се притеснили и започнали да я търсят. Дъщерята и съпругът на Асенка Христова я издирвали къде ли не, включително и на гробищата.

От болницата също започнали да я търсят, като дори уведомили полицията. Накрая се оказало, че жената била вързана в скенера, който бил изключен.

Като нелеп инцидент определи случилото се управителят на болницата в Павликени д-р Ренета Кръстева. „Рентгеновата лаборантка каза, че я е забравила. Наказах я“, коментира д-р Кръстева пред БНР.

Рентгеновата лаборантка е наказана със забележка и глоба от 50 лева. Близките на забравената в скенера жена ще съдят Павликенската болницата, а пациентката е напуснала и е продължила лечението си в друга болница.

Районната здравна каса във Велико Търново ще провери общинската болница. За случая е сезирана и прокуратурата.

Всичко това, докато „кмето“ се блъска в гърдите в поредния си видео клип как бил санирал фасадата, а тя болницата отвътре гнила и пропаднала.

Мижи да те лажем!