Начало Новини Криминална хроника По искане на Районна прокуратура – Павликени съдът взе мярка задържане под...

По искане на Районна прокуратура – Павликени съдът взе мярка задържане под стража на мъж, противозаконно отнел чужд автомобил

1148

По искане на Районна прокуратура – Павликени съдът взе мярка за неотклонение задържане под стража на мъж, който отнел противозаконно чужд автомобил – престъпление по чл. 346, ал. 1 от НК.

Майкъл Д. е привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 01.07.2016 г. в землището на с. Коевци, общ. Сухиндол, противозаконно отнел от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение да го ползва, чуждо МПС – лек автомобил „ВАЗ“ на стойност 2,500 лева.

Съдът прие за основателни доводите на прокуратурата, че са налице предпоставките за определяне на мярка за неотклонение задържане под стража на обвиняемия, т.к. от събраните по делото доказателствата (свидетелските показания, писмени доказателства, експертизи) може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъпление. За това деяние предвидено в закона наказание е лишаване от свобода от 1 до 8 години. Съществува реална опасност Майкъл Д. да се укрие и да извърши друго престъпление – лицето няма постоянно местоживеене, води скитнически начин на живот и се е отклонил от изпълнение на наложено му наказание пробация. Същият е осъждан за кражба на пробация, което наказание  е заменено с лишаване от свобода за срок от 2 месеца 27 дни, отложено за 3 години, в изпитателният срок на което е извършил новото престъпление.

Под ръководството на прокуратурата действията по разследването продължават.