Начало Новини Криминална хроника Задържани са 9 данъчни служители във Велико Търново

Задържани са 9 данъчни служители във Велико Търново

1374

На територията на Велико Търново под ръководството на Апелативната специализирана прокуратура се провежда специализирана операция за документиране на престъпна дейност и за задържане на организирана престъпна група от корумпирани служители на Териториалната дирекция на НАП, искащи и получаващи подкупи, в качеството им на данъчни служители.

Тази информация бе публикувана на интернет страницата на Специализираната прокуратура.

До настоящия момент са извършени претърсвания и изземвания в 13 служебни помещения в сградата на НАП- Велико Търново. Претърсени са 19 домашни адреса и 8 автомобила, извършени са 9 лични обиски на лица, става ясно от съобщението. При претърсванията са открити и иззети множество документи, доказващи престъпната дейност на групата и голямо количество парични средства. Разпитват се свидетели. В хода на разследването са използвани различни способи за събиране на доказателства, включително и специални разузнавателни средства.

Задържани за 24 часа по реда на ЗМВР са 9 лица: С. С.– бивш директор на ТД на НАП Велико Търново, директор дирекция „Контрол“ – П. Т., началник отдел „Селекция“ – П. Н., началник отдел „Ревизии“ – М. Д., заместник директор на дирекция „Събиране“ – М. С., началник отдел „Обжалване“ – Р. П., данъчните инспектори Л. И., И. К. и М В.

Разследването продължава. Действията на прокуратурата, МВР и ДАНС се извършват в координация и сътрудничество с Директора на НАП Бойко Атанасов.