Начало Новини Криминална хроника Задържаха телефонен измамник от Павликени, измъкнал над 9,000 лв. и злато от...

Задържаха телефонен измамник от Павликени, измъкнал над 9,000 лв. и злато от жертвата си

1287
белезници

Служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ – ОДМВР – Плевен разкриха измама и задържаха мъжът, взел голяма сума пари и златни накити от възрасна жена в града.

Действия по разследването стартирали на 31 януари след получен сигнал от 74-годишна плевенчанка. Тъжителката е заявила, че на 30 януари във времето от 10:30 часа до вечерта неизвестен, чрез многократни позвънявания, на личните ѝ стационарен и мобилен телефон, се представил за полицейски служител. Под претекст, че се провежда полицейска операция по залавянето на телефонни измамници, я накарал да събере всички налични пари в жилището и да извърши две тегления от спестяванията си от банки в Плевен. 74-годишната събрала общо 9,070 лв. Част от тези пари заедно с около 23 грама златни накити оставила зад обръщало на тролейбусна спирка в парк „Кайлъка“. Другата част от паричната сума е оставила късно вечерта в изоставена сграда в района на ж.п. гара – град Горна Оряховица. По случая било образувано досъдебно производство.

В хода на проведените оперативно – издирвателни действия бил установен и задържан мъжът, който взел парите и златни накити – 50-годишен от Павликени, област Велико Търново.

Към настоящия момент е привлечен в качеството му на обвиняем. Разпитан е пред упълномощен от него защитник,  признал вината си и желае наказателното производство срещу него в Районен съд – Плевен да се води по реда на съкратеното съдебно следствие.

Работата по случая продължава под ръководството на прокуратурата.