Начало Новини Криминална хроника Позор – задържаха четирима служители на Полицията в Павликени за кражби на...

Позор – задържаха четирима служители на Полицията в Павликени за кражби на гориво

3193

Четирима служители на Полицейското управление в Павликени са задържани в понеделник сутринта (гледайте видео клип с доказателствените материали най-долу).

Масовите арести са започнали около 8:30 часа, когато в сградата на полицията нахлули служители от „Вътрешна сигурност“ на МВР и цялото ръководство на Областната дирекция на силовото ведомство във Велико Търново.

С белезници са били оковани и изведени командирът на отделение Георги Едрев, огнярът Бисер Йорданов, домакинът Ангел Стефанов и началникът на полицейския участък на Сухиндол Румен Стойчев. Веднага след това са започнали масови обиски по домовете на задържаните. Мащабната акция била организирана заради сигнали, че служителите на полицията масово крадат гориво от патрулките. На място бе и наблюдаващият прокурор по случая от Окръжната прокуратура във Велико Търново Мирослав Овчаров.

Въпросните лица били следени в продължение на година, а за нарушенията била уведомена и ВКП. Далаверите с бензин за служебните коли дори били щателно издебнати и заснети от оператори на „Господари на ефира“. Кадрите ще бъдат използвани като доказателствен материал срещу провинилите се МВР служители.

Установено било, че отклоняването на гориво ставало, като на местната Лукойл бензиностанция в резервоарите на патрулките било наливано минимално количество бензин, а останалите литри, сипвани в пластмасови туби от минерална вода. Полицаите са били подпомагани от служители на бензиностанцията, както с физическото разпределяне на откраднатото гориво, така и с фискалното отчитане на транзакциите. След това въпросното гориво било отнасяно в гараж на полицията, който служел като „гара разпределителна“ за задигнатия бензин, който за периода на наблюдение е около 1 тон.

Тепърва ще се установява дали краденото гориво е отивало в личните коли на провинилите се служители, или са го продавали.

В цялата схема участие са взели над 10 служители на полицията, както и служители на бензиностанция Лукойл в града.

„Хитрата сврака с двата крака…“

Гледайте доказателствените материали (клипът ще бъде прекъснат от 3 реклами, след всяка от тях видеото продължава).