Начало Новини Криминална хроника Заловиха измамници в Павликени, докато прибират 11,800 лв.

Заловиха измамници в Павликени, докато прибират 11,800 лв.

1292

Полицаи от Павликени спипали участници в измамна схема, докато прибирали парите.

Вчера около 15:30 часа при обход в града полицейски патрул забелязал лек автомобил „Пежо“, чийто водач се държал съмнително. Униформените видели, че автомобилът спрял пред жилище в града, от него слязъл мъж и взел пакет, оставен на тротоара.

Блюстителите на реда предприели проверка на возилото и установили, че зад волана е 68-годишния И. П., а заедно с него била 67-годишната А. П., и двамата неизвестни до момента на полицията. На задната седалка се возел 29-годишния И. И., известен на полицията и осъждан за измами, всички от гр. Ветово.

При проверка в колата са установени и иззети торбичка с 11,800 лв., мобилни телефони и извлечения от банкова сметка на възрастна жена от Павликени. В хода на разследването е изяснено, че в периода 23-24 октомври непознат мъж, който се представил за полицай се обадил на домашния телефон на 90-годишна жена от Павликени и ѝ обяснил, че ще ѝ се обадят телефонни измамници. За да не ѝ вземат парите, тя трябвало да му предаде всичко, с което разполагала. Уговорката била това да стане пред дома ѝ.

Същия ден жената изтеглила спестяванията си от банката и след това ги оставила на тротоара. И. И. е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

По случая е започнато досъдебно производство.