Начало Новини Криминална хроника Заловиха четирима мъже от Варна и Павликени, извършили измама в Добрич

Заловиха четирима мъже от Варна и Павликени, извършили измама в Добрич

468

Четирима души са задържани при специализирана полицейска операция, посветена на телефонните измами. Акцията е проведена на 18 и 19 февруари в областите Плевен и Добрич, под ръководството на Главна дирекция „Национална полиция“.

На 18 февруари, в Първо Районно управление Добрич е получена информация за 84-годишна жена, която получила обаждане по домашния си телефон и убедена да „помогне на полицаи в задържането на измамници“ е приготвила да изхвърли през терасата плик със събраната сума – 7,500 евро.

Предприети са бързи действия от служители на Областната дирекция и в момент на вземането на парите били задържани 37-годишен варненец, изпратен като „куриер“, и друг 52-годишен варненец.

По същото време на територията на град Левски служители от ОД на МВР – Плевен задържат в лек автомобил двама рецидивисти от град Павликени – на 31 и 23 години, за които е установена съпричастност към престъплението в Добрич. При процесуално-следствени действия са открити веществени доказателства за подготовката и реализирането на измамата.

Четиримата мъже са задържани в полицейския арест до 24 часа, на двама са повдигнати обвинения за извършеното престъпление, като са постановени мерки за неотклонение „Задържане под стража“ от Районен съд Добрич.