Начало Новини Инфраструктура Започна реконструкция на ул. „Георги Кирков“ в Павликени

Започна реконструкция на ул. „Георги Кирков“ в Павликени

222

Първа копка от рехабилитацията на ул. „Георги Кирков“ в Павликени направиха “кмето” и представителят на изпълнителя на строителните работи инж. Петър Христов.

Предвидените дейности включват основен ремонт и рехабилитация на асфалтовата настилка, реконструкция на съществуващите тротоари с подмяна на бетонни бордюри и тротоарната настилка. Предвижда се премахването на 18 дървета и засаждане на нови видове, съобразени с градската среда. Предвидено е още изпълнението на хоризонтална маркировка и монтиране на пътни знаци.

Улица „Георги Кирков“ е стратегическа за Павликения. Тя започва от площад „Свобода“, преминава край сградата на Община Павликени и достига до Летния театър „Никола Гюзелев“ като свързва центъра с парк „Кирил Ракаров“, а по протежението ѝ са търговски обекти, ресторанти, кътове за отдих.

Проектът за обект „Основен ремонт, рехабилитация и благоустрояване на ул. “Георги Кирков” от ОК 555 до ОК 223 гр. Павликени” е на обща стойност 452,126.11 лв. с ДДС и е финансиран от бюджета на Община Павликени.

„През миналата година Община Павликени инвестира над 1 млн. лв. в реконструкция и рехабилитация на пътна и улична мрежа и по всичко личи, че и през новата година ще има много работа“, посочи “кмето”. Той подчерта ползите за гражданите от рехабилитацията на улици и четвъртокласни пътища. „Всички наши проекти целият да повишат качеството на живот в град Павликени и се надявам са срещнат разбиране от страна на живущите в района на строителните работи“, каза още градоначалникът.

Започването на ремонта в разгара на зимата няма да намали качеството на строителната работа. С модерните технологии, новите материали и напредъка на строителната химия отдавна строителството не е сезонен отрасъл, а целогодишен, подчерта “кмето”, който е строителен инженер по образование.

След проведена процедура за избор на изпълнител на СМР, Община Павликени възложи с договор ремонтните дейности на ДЗЗД „Улици Павликени“ – Севлиево, с управител Невена Станчева-Иванова. Строителен надзор по време на строителството ще се изпълнява от представители на „Ведипема“ ЕООД – София, с управител Димитър Димитров.

Надзорът по време на строителството ще изпълнява „ИМПРО” ЕООД – Велико Търново с управител инж. Иван Йовчев.