Начало Новини България За стабилна България отново

За стабилна България отново

340

На този ден ще кажа, че аз съм простил на враговете, има горе кой да гледа и да дава оценка! Защо Вежди Рашидов каза, че ги е страх – защото виждат потенциала ни и във водачите, и в младежите ни. Лошият сън рано или късно ще свърши, но това, което има да теглим като държава и народ, тепърва ни предстои. Асен Василев надмина и Кашпировски, успяха да успят българите 2 години. И сега като се събудят, виждат, че парите им ги няма.

Какво стана с веригите? По сутрешните блокове техни представители наглеят, а ако не е българският народ да ви пълни торбите от магазините, няма да съществувате. Как така?! Пазарната икономика не допуска спекула, имаме куп регулатори, които могат да го направят и ние ще го направим, както 12 години го правехме. Инфлацията в България се вдигна още преди войната, защото те се договориха и вдигнаха цените на бензина и нафтата. Това повлече абсолютно всичко към хиперинфлацията, която е в момента. Всеки транспортен разход прогресивно се увеличи. Кой го допусна това? Тези хора. С мощна медийна подкрепа обаче го замитаха, за да остане българинът объркан. Само че българинът най-много се дразни да му бръкнеш в джоба, а те точно това направиха – от бензина и нафтата, от храната, от тока.

Днес разбрах, че от 2 партии са нападнали Асен Василев в центъра на Пловдив – това е недопустимо и категорично го осъждам. Все пак политиката е професия и е борба на идеи и опонентства. Как е възможно в 21-ви век това, но насадената омраза това предизвиква. На тази омраза трябва да сложим край и да живеем в мир. Ние трябва първи да подадем ръка на всички. Техният провал е провал и за нашата държава – ние станахме за смях на Балканите и в Европа, 5 пъти правим избори и не можем да се разберем. Това е резил!

Всички разумни финансисти и икономисти се изказаха, дори патронът на ДБ Иван Костов днес е казал, че гласува за тях за последен път, ако не се слезе на 3% дефицит. Защото и той като финансов министър и премиер знае. А ние още помним от ГЕРБ как Христо Иванов на председателски съвет помоли ГЕРБ, ДПС, БВ и те да блокираме този пагубен бюджет, който от Промяната искаха да направят. И го направихме! Много са ми интересни сега как ще работят 7 партии заедно. И защо са 7? За да може да изкарат резултат, колкото нас. Само за 2 години партията на Промяната не може да се пребори сама с ГЕРБ, ДБ също не може. И започнаха да търсят наши отломки – гледах Петя Ставрева днес при тях, а беше 5 години евродепутат от ГЕРБ и тогава бяхме готини… Пожелаваме им успех!

Външната ситуация също изисква да намерим разум и диалог помежду си. Трябва да се подпомогне максимално Украйна, както и Балканите с конфликта Косово – Сърбия, да се урегулират отношенията между Гърция и Турция, трябва много проактивна външна политика. Но можеш да го правиш, само когато имаш самочувствие, силен си и доказваш какво правиш в собствената си страна. Ние това го нямаме. Навън не се приема насериозно служебен министър, временен е.

От 20 години работя с американските ни партньори – като главен секретар със службите, като кмет и като премиер съм бил и при Барак Обама, и при Доналд Тръмп в Белия дом. Сега Асен Василев си позволява да говори пред публика, че американците ме заплашвали, че или ще ги подкрепим, или щели да ми сложат Магнитски. Имали сме десетки разговори и никога, никога не е имало такъв, защото ние винаги сме били дисциплинирана, евроатлантическа партия и сме отстоявали всичко това, което говорим. И сме го доказали с РСМ и Албания, със законите за даване на оръжие за Украйна, с диверсификацията на ядрено гориво, най-модерните самолети Ф-16, плюс 2 ядрени реактори за Козлодуй. Направихме всичко това само за няколко месеца.

Време разделно е, но е и време за съединение! Ако продължим с тази омраза и след 2-ри април, нищо добро не очаква народа. И на който този народ му е мил, трябва да преглътне егото, да прости дори, да жертва партийния интерес, но да се направи редовно правителство. То няма как да е стабилно при тези параметри на бюджета, но поне да е редовно за определен период от време. 2 години нямаме План за възстановявана и развитие, може би сме единствени в Европа.

Нашите депутати няма да подкрепят правителство на малцинството. Няма да подкрепим и предложението на служебните министри за данъчните закони, защото в програмата на ГЕРБ – СДС данъците не се пипат! 10% плосък данък и точка. Как ще допусна аз да одерем целия бизнес с още 33% данък – от фризьорския салон до най-големите фирми? Кой гарантира, че това ще е еднократно? Целият бизнес да плати вересиите на Василев, няма да подкрепим такова нещо! Ще защитим българския бизнес!

.

Бойко Борисов