Начало Новини Криминална хроника Иззеха наркотици и незаконна дървесина

Иззеха наркотици и незаконна дървесина

398
белезници

Наркотични вещества, незаконно добита дървесина и акцизни стоки без бандерол са иззети при спецакция срещу конвенционалната престъпност в Павликенско.

Операцията е реализирана във вторник с участието на служители от РУ – Павликени, ОДМВР – Велико Търново, Зонално жандармерийско управление – Горна Оряховица, и ТП ДГС “Болярка” – Велико Търново. Всички действия са били под надзора и ръководството на прокуратурата.

В рамките на акцията са образувани 5 бързи производства – 3 за незаконно добита дървесина и 2 за държане на наркотични вещества. Образувана е една преписка за държане на акцизни стоки без бандерол. 5 лица са привлечени като обвиняеми, едно от тях е задържано за 72 часа. Разкрити са 13 престъпления.

Проверени са 16 адреса на територията на общините Павликени и Сухиндол, 37 автомобила и 54 граждани. Съставени са 2 акта по Закона за българските лични документи, 1 по Закона за гражданската регистрация и са наложени 42 глоби по фиш. Заснети са 122 видеоклипа за скорост. Съставени са 3 констативни протокола и 2 акта по Закона за горите.