Начало Новини Криминална хроника Иззеха 12 кг. канабис, незаконно притежавано оръжие и боеприпаси

Иззеха 12 кг. канабис, незаконно притежавано оръжие и боеприпаси

1471

12 кг. канабис, незаконно притежавано оръжие и боеприпаси иззеха служители на полицейското управление във Велико Търново и Павликени при спецакция. Това съобщиха от ОД на МВР – Велико Търново.

Вчера при проведена специализирана полицейска операция за противодействие отглеждането и разпространението на наркотични вещества е извършена проверка в нива в землището на село Дичин. В хода на проверката в нивата са установени засети 30 растения, с различна височина, с тегло на листната маса около 12 кг. При извършен полеви наркотест растенията реагирали на канабис. В момент на поливане на насажденията е задържан 52-годишния Л. К. от село Лесичери. При последвали процесуално следствени действия и претърсвания от служители на полицейските управления във Велико Търново и Павликени в жилището на Л. К. в село Лесичери е намерено и иззето незаконно притежавано огнестрелно оръжие и 17 патрона за него.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343 в, ал. 1 от НК и досъдебно производство за престъпление по чл. 354 В, ал.1 от Насказателния кодекс