Начало Новини Политика Инж. Емануил Манолов заяви следващ мандат на обновление и напредък в Павликени

Инж. Емануил Манолов заяви следващ мандат на обновление и напредък в Павликени

1450

Силен старт на предизборната кампанията дадоха в БСП-Павликени. Препълнен салон на читалище „Братство-1884“ посрещна успешния кмет инж. Емануил Манолов и кандидатите за кметове на населени места и общински съветници, издигнати от БСП.

Победният марш на кандидатите с номер 14 в бюлетината започна с откриването на предизборния щаб на инж. Емануил Манолов. Офисът се намира на адрес бул. Руски 17 в Павликени и в рамките на кампанията ще посреща избиратели с информация за приоритетите в следващия мандат.

Инж. Емануил Манолов получи и благословията на архимандрит Георгий. Поръка да бъдат сред хората отправи към кандидатите отецът в павликенския храм. Той поръси за здраве присъстващите в началото на пътя им към победа.

Под бурни аплодисменти, пред гражданите на Павликени и гости от селата и град Бяла черква бяха представени 21 кандидати за общински съветници, кандидатите за кметове на 17 населени места и инж. Емануил Манолов като кандидат за втори мандат начело на Община Павликени.

„Аз съм един от тези млади хора, които избрахме да не напуснем родния край. Виждам, че градът ни става все по-хубав, виждам все повече млади семейства, виждам все повече начини младите хора да спортуват и да прекарват свободното си време“, каза Христо Кавалски, един от младите кандидати в листата и с опит като общински съветник от последния мандат.

Към присъстващите се обърна и един от доайените сред кметовете на населени места – Стефан Прокопиев, който започва кампания за пети мандат в с. Димча. „На павликенските населени места вече е даден път на развитие. Той не бива да спира. Не бива да се забавя темпото, с което се ремонтират общинските пътища между селата. Не бива да се забавя темпото, с което се строят детски площадки и спортни площадки. Аз знам, че в лицето на нашият общински кмет инж. Емануил Манолов имаме поддръжник на тези идеи“, каза кметът.

Олимпийският шампион Весела Лечева вдигна на крака залата с призива си за победа. „Предстои ни да избираме политика, която да защити интересите на хората; да отговори на проблемите с безработица, доходи, здравеопазване, образование. Но какво е една политика без хора, които имат воля, опит и качества да я защитят и да я реализират? Хора, които имат характер да защитят своите съграждани. Инж. Емануил Манолов е изключително отговорен човек. Той се отличава с това, че не прави разлика между своите съграждани – дали е възрастен човек, дали е млад, дали е младо семейство, дали е дете“, каза Лечева. Тя пожела шампионски дух и спортсменска борба в кампанията.

Почетният гражданин на Павликени и ректор на РУ „Ангел Кънчев“ Христо Белоев също подкрепи кандидатите на БСП. „Начело на община Павликени имаме един можещ и знаещ човек, който знае как да строи. На Емануил пожелавам минимум 6 мандата да изкара в Павликени!“

„Гледам грейналите ви лица и благодaря за подкрепата, която давате на нашите кандидати“, каза народният представител Мариана Бояджиева. „Знам с каква грижовност инж. Манолов и нашите общински съветници подготвяха мандатната програма, с каква амбиция работиха в името на развитието на Павликени и общината. Вижда се как се променя обликът на град Павликени. Вижда се по отношението, което кандидатите от БСП имат към хората, които имат нужда от подкрепа“, каза Бояджиева.

Емоционално слово за постиженията и трудностите произнесе инж. Емануил Манолов в края на своя първи успешен мандат. „Заставам пред Вас със самочувствието на човек, който е спазил мъжката си дума. Преди четири години поех към Вас ангажимент да управлявам Павликени така, че градът ни да става по-спретнат, по-чист, по-благоустроен, модерен и уютен за своите жители. Колко коства това, само един кмет може да ме разбере.“, призна инж. Манолов.

Той дълго говори за приоритетите в следващия мандат.

„Днес е време за ново начало. Пред нас стоят още по-големи мечти. Трябва да продължим с изграждането на общинските пътища. Време е общинският пазар да има модерен вид. Общинската болница трябва да бъде санирана и да бъдат въведени енергоспестяващи мерки. Трябва да бъдат подновени водопроводните тръби в града. Зоопаркът ни може да привлича още повече туристи и да радва жителите на общината, ако е по-голям и по-хубав. В населените места трябва да се реши проблемът с водоснабдяването. Канализацията на Бяла черква е неотложен проблем.

Решенията за всеки от тези обекти са готови в съзнанието ми. Още от първия ден на втория си мандат съм готов да работя за изпълнението им“, каза кметът. Номер 14 в Павликени означава обновеление и напредък, заявиха кандидатите.

За доброто настроение на всички пяха Поли Паскова, ансамбъл „Чинари“ и Христо Кидиков.