Начало Новини Инфраструктура Институтът по пътна безопасност излезе със своя версия за катастрофата с четиримата...

Институтът по пътна безопасност излезе със своя версия за катастрофата с четиримата ни футболисти

986

Няма как неспиране на знак “Стоп” да е причината за катастрофата, в която загинаха четирима футболисти от Павликени. Това заявиха от Института по пътна безопасност, след като са направили независимо разследване на пътя, на който се случи инцидента през септември.

Веднага след катастрофата МВР излезе със становище, че причината за инцидента е именно това, че шофьорът е бил млад и не е спрял на знака. Според разследването на института обаче знакът е бил поставен 11 метра по-далеч от законосъобразното и дори момчето да е спряло на него, това не би могло да предотврати катастрофата.

Разследването на Института по пътна безопасност установило още, че маркировката и другите знаци в участъка са поставени грешно. От института заявяват, че е възможно именно нередностите на пътя да са причина за катастрофата.

Инцидентът стана през септември, когато четирима млади футболисти от Общинския футболен клуб на Павликени се връщаха от мач в Козловец. Катастрофата стана между автомобила, управляван от едно от момчетата, и ТИР, като и четиримата ни футболисти загинаха на място.