Начало Новини История Ислямът – хронология на тероризма

Ислямът – хронология на тероризма

1468

Януари 2015, Париж – атентат, 17 убити/20 ранени, извършители са родени във Франция етнически алжирци и малиец. Салафити, ученици на лондонския радикал Абу Катада. Били са бойци в Сирия.

Ноември 2015, Париж – атентат, 130 убити/368 ранени, извършители са родени в Белгия и Франция етнически мароканци, салафити, били са бойци в Сирия.

Март 2016, Брюксел – атентат, 32 убити/340 ранени, извършители са пак етнически мароканци, родени в Белгия. Салафити. Били са в Сирия.

Юли 2016, Ница – атентат, 86 убити/434 ранени. Извършителят е тунизиец, живеещ във Франция. Салафит.

Декември 2016, Берлин – атентат, 12 убити, 56 ранени. Извършителят е тунизиец, салафит, последовател на Абу Уалаа, прави се на сирийски бежанец по лагерите.

Април 2017, Стокхолм – атентат, 5 убити/ 15 ранени.  Извършителят е узбек, салафит, бил е в Сирия.

Април 2017, С. Петербург – атентат, 15 убити/64 ранени. Извършителят е узбек, салафит. Бил е в Сирия.

Май 2017, Манчестър – атентат, 23 убити/250 ранени. Извършителят е от либийски произход, роден в Англия. От салафитско семейство. Бил е в Сирия, или се е опитал да влезе там.

Юни 2017, Лондон – атентат, 11 убити/48 ранени. Извършителите са етнически пакистанец и мароканци. Салафити. Вероятно са били в Сирия.

И за да стигнем до днес, август 2017, Барселона. Извършителите неизвестни, но превозното средство е наето от мароканец… Най-малко 13 убити.

––––

Ако теглим чертата виждаме една и съща повтаряща се картина. ЕДНА и СЪЩА. Извършители с ЕДНАКВИ етнически и религиозни характеристики, с ЕДНАКВА идеология с ЕДИН и СЪЩ бекгрануд. Като се има предвид, че Саудитска Арабия е родината и разпространителят на тази идеология, че техните продуктивни и нарастващи медресета из Европа вече дават резултати, се чудя дали някой европейски управник ще има топките да отиде и да обръсне обраслите с уахабитски косми задници на фамилия Сауд, и да им издърпа пълните със салафитска кал уши. Не, разбира се, те ни предоставят петрол. И пари. Може би е крайно време специалисти и експерти да казват нещата с истинските им имена. САУДИТСКА ИДЕОЛОГИЯ. Салафско-уахабитската доктрина е точно това.

Но нека сега видим поредната порция виртуални свещи, виртуални сълзи, лицемерни съчувствия и осъждания, неолиберални глупости за „пост-индустриалното“ общество, и за поредния низ „ама да не допуснем омразата да надделее, така терористите печелят“… До следващия атентат, когато всички вече са забравили предишния и пак като развалена грамофонна плоча ще ни заливат със СЪЩИТЕ полит-коректни мелодии.

Daher Lammoth, както винаги в десятката.

И отново всеки, който напомни, че това безумие можеше да бъде предотвратено, моментално се заклеймява като злорад извратеняк, който разваля кефа на потъналите в публична скръб персони – същите онези с плюшените мечета.