Начало Новини Криминална хроника Катастрофа на пътя Левски – Павликени ограничи движението

Катастрофа на пътя Левски – Павликени ограничи движението

287
полиция

Катастрофа е станала по път III-303 Левски – Павликени, в района на с. Градище, при км 16, съобщиха от АПИ.

Движението в този най-натоварен в община Павликени път е временно ограничено и се осъществява в една лента.

Още април месец общината изпрати сигнал до председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ и до директора на Областно пътно управление – Велико Търново за крайно лошото експлоатационно състояние на участъка от РПМ III-303 „Левски-Павликени-Керека“ от км.34+500 до км.41+380 – отсечката от с. Михалци до град Павликени.

Пътят преминава през село Михалци и поради множеството „дупки“, мрежови напуквания и отлепване на асфалтовата настилка се създават предпоставки за настъпване на ПТП. На опасност са изложени живота и здравето на жителите на селото, както и преминаващите пътници. Напълно липсва пътна маркировка, има слягания на пътното платно, а при дъжд „дупките“ не се виждат. Има много случаи на повредени ходови части на МПС. Излитащите изпод гумите парчета от пътното платно са причина за счупени стъкла и фарове на МПС, но те са още по опасни за пешеходците.

Пътната настилка е в такова плачевно състояние, че при рязко спиране на МПС е възможно да се отлепи и плъзне цял пласт заедно с автомобила над него. Неравната, нестабилна повърхност не осигурява достатъчно сцепление.

В Община Павликени постоянно постъпват сигнали по тези поводи, проблемът активно се обсъжда и в социалните мрежи.

Състоянието на участъка от пътя силно тревожи обществените служби, като Пожарна безопасност и защита на населението /ПБЗН/, полиция, спешна медицинска помощ, комунални служби и др. 

В този район шофирайте внимателно, като следвате указанията на „Пътна полиция“, съветват от пътната агенция.