Начало Новини Администрация „Кмето“ поздравява…

„Кмето“ поздравява…

392
Павликени

Уважаеми жители на Павликени,
Скъпи приятели и гости на нашия античен и вечен град,

В деня, когато честваме 78-та годишнина от обявяването му за град, ние се зареждаме с позитивни празнични мисли и вълнения за бъдещето на нашето родно място, настоящ дом и средоточие на нашите съкровени спомени и мечти – Павликени.

В поредната трудна за всички ни година 29 юни е денят, в който трябва да се изпълним с вяра, оптимизъм, че тежките предизвикателства ще отминат, че имаме закрилата на нашите покровители св. Петър и Павел, че от всички нас зависи да пазим себе си, семействата и близките си.

Благодарни сме на професионалистите, които бдят за живота ни всеки ден – лекари, медицински специалисти, органите на реда. Благодарни сме и за всеки жест на доброта и съпричастност, които павликенчани показаха към нуждаещите се свои съграждани. Мнозина бяха доброволците, мнозина бяха и дарителите, които ни помогнаха да преминем през вълните на епидемията.

Именно сплотената местна общност, с живи традиции, запазена родова памет и споделени планове за бъдещето, прави от нас горди жители на Павликени.

Посрещаме празничния ден с нови придобивки за града ни, с международно самочувствие и с национален авторитет. Районът на Павликени вече е разпознаваем с редица местни инициативи, важни проекти и добри начинания.

Пожелаваме Ви да са повече поводите ни за гордост! Нека да намираме по нещо добро, за което да се радваме всеки ден! Да пазим себе си и близките си! Да изпълним сърцата си с вяра, спокойствие и позитивни мисли! Да бъдем уверени, че нашият обичан Павликени е на прав път и е градът, в който е щастие да се живее!

Да пребъде Павликени!

Честит празник!

инж. Емануил Манолов, кмет на община Павликени
Христо Кавалски, председател на Общински съвет – Павликени

Безплатното приложение „Европейски път – Павликени“ може да бъде изтеглено от тук.