Начало Новини Инфраструктура Кметът на Павликени откри комбинирана спортна площадка в стадион „Ганчо Панов“ 

Кметът на Павликени откри комбинирана спортна площадка в стадион „Ганчо Панов“ 

167

Комбинирана спортна площадка с игрища за баскетбол и волейбол и писта за дълъг скок беше открита на стадион „Ганчо Панов“ в Павликени”. Проектът за ремонт на площадката е финансиран от Министерство на младежта и спорта с безвъзмездна финансова помощ в размер на 367,113  лв.

Лентата на обекта прерязаха „кмето“ на община Павликени инж. Емануил Манолов, почетния гражданин на Павликени и бивш служебен министър на спорта Весела Лечева, председателят на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков и представителят на фирмата-изпълнител на строителните работи Пламен Трифонов.

„Обектът е с изключително важно значение за развитието на масовия спорт и физическата култура в град Павликени. Своеобразният мини спортен комплекс дава нови възможности на състезатели от всички възрасти да подобряват своите постижения“, каза в словото си „кмето“ инж. Манолов, който не скри радостта си от приключването на поредния важен проект в общината. Той подчерта, че колективните спортове формират важни качества у състезателите – борбеност, концентрация, воля, умения за екипна работа – все качества, които ще трябват на младежите в тяхното израстване. „Пожелавам на това игрище всеки ден да има много трениращи състезатели. Да има публика, която да ви подкрепя“, каза „кмето“.

Инж. Манолов обяви новината, че вече е готов проектът за изграждането на цялостната писта и е входиран в Министерството на младежта и спорта. Проектира се и козирка на сектор А. 

„Благодарности към кмета на община Павликени за това, че прояви своята активност и загриженост за състоянието на спортната инфраструктура в Павликени и входира този проект, който вече е изпълнен. Надявам се този нов спортен комплекс да даде много възможности за бъдещи изяви на вашите деца. Сред вас се крият бъдещите шампиони и имате нагледен пример как може от едно малко село като Върбовка да станеш първия български представител в НБА – това е баскетболистът Георги Глушков. Вие можете да постигнете мечтите си!“, каза Весела Лечева.

„Щастлив съм да видя това съоръжение, което е направено за рекордно кратък срок. Това сериозно постижение ни показва, че кметът има отношение към спорта и към всички млади хора. Заедно със своите треньори младите хора могат да постигнат много. Аз съм един от примерите“, каза Георги Глушков.

С реализирането на предвидените дейности по проекта комбинираната спортна площадка се превърна в атрактивна и модерна придобивка за провеждане на спортни мероприятия. Създадени са условия за мотивация  на ученици, които участват в спортно-състезателна дейност, както и оптимални условия за системни занимания със спорт и възможности за спортни изяви.