Начало Новини Изкуство Кметът на Павликени посрещна основателя на Faith No More Billy Gould с...

Кметът на Павликени посрещна основателя на Faith No More Billy Gould с българска ракия

1384

Основателят на една от най-великите алтърнатив метъл групи Faith No More Billy Gould (William David Gould) посети Павликени и се срещна с кмета инж. Емануил Манолов. Градът беше една от спирките на турнето “Lemmy Lives On” – концерта в прослава на Леми Килмистър, а заедно с българските музиканти от Tangra Mega Mullets пътува и басистът на калифорнийската банда.

Billy Gould е за четвърти път в България. Пред инж. Манолов той сподели, че Faith No More в момента са в творческа пауза, но планират голямо турне в Европа през следващата година и се надяват да включат в него и 2-3 български града. Впечатление на американеца направило, че Павликени е много зелено място. Когато погледнал града през прозореца на хотелската си стая, Гулд видял червените покриви и зеленината на парковете, което много му харесало.

Заедно с Billy Gould при кмета на Павликени беше и басисът на Д2 Александър Обретенов. Той сподели, че шоуто “Lemmy Lives On” е преминало с успех през няколко български града. Това е безпрецедентно събиране на важни фигури в съвременната българска рок сцена в една формация – Tangra Mega Mullets. Сборната формация на радио Тангра мега рок се състои от Александър Обретенов – бас (също и в Д2, Panican Whyasker, Бичето); Васил Първановски – китара (Odd Crew); Деян Драгиев – Даката – барабани (Panican Whyasker, Ревю и др.). Вокалите се поемат от Васко Райков от Odd Crew, Димитър Василев – Нуфри от Panican Whyasker и Bastardolomey, Александър Първанов – Шута от Vendetta и Piranha, Стефан Йорданов – Стифф от Insmouth и Redrum и Насо Русков от Babyface Clan. Те забиха в култовия местен локал “Лебеда”, където всяка есен се организира и „Павликени рок фест“.

Инж. Манолов изпрати своя гост с бутилка българска ракия от избата в с. Караисен и с почетен плакет от Община Павликени.