Начало Новини Инфраструктура Кметът на Павликени предаде ключовете на нов училищен автобус за СУ „Бачо...

Кметът на Павликени предаде ключовете на нов училищен автобус за СУ „Бачо Киро“ 

160

Ключовете за нов автобус “Isusu”, модел „Turquoise” с 32+1 места предаде кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов на директора на СУ „Бачо Киро“ Петя Неделчева.

В навечерието на първия учебен ден Община Павликени осигури обновяване на автопарка на училището и така помага за по-ефективна, по-безопасна и по-ефикасна организация на транспорта на учениците.

Автобусът беше предоставен от Министерството на образованието и науката след обосновано искане от Община Павликени за нуждата от нови превозни средства за учениците. След решение на Общинския съвет като преимуществен ползвател на МПС-то беше определена гимназията. Новият автобус значително ще подобни автопарка на гимназията, чиито останали автобуси са в експлоатация от 2006, 2008, 2016 година.

В него ще се превозват единствено ученици от населени места, в които няма училище, което провежда обучение в съответния клас, както и ученици, които пътуват за получаване на квалификация по професия. 

Към момента училищата на територията на общината използват 13 автобуса. Пътуващите ученици са 632, от които 257 пътуват с училищните автобуси на СУ „Бачо Киро“. Превозът им се осъществява от 13 населени места.