Начало Новини Образование Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов чете коледни приказки на децата

Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов чете коледни приказки на децата

1200

Коледни приказки прочете на децата в ДГ „Слънце“ в Павликени кметът на общината инж. Емануил Манолов. Той разгърна страниците на приказката „Какво празнуваме на Коледа“ пред децата от подготвителните групи на учебното заведение по покана на директора муу Грега Георгиева.

„На Коледа празнуваме Рождество Христово, а децата получават подаръци, ако са добри, ако родителите им виждат, че са послушни, ако учителите им са доволни от това, което са научили в детската градина“, каза Георгиева.

Посланието, което инж. Манолов отправи към децата бе да не огорчават с постъпките си своите приятели, родители и учители, защото с това те грешат и пред своя небесен Баща. „Да се опитваме да правим добро, душите ни да са чисти и усмивки да има на лицата ни“, пожела градоначалникът.

Община Павликени организира на 23 декември голямо коледно тържество за всички деца от града и населените места. Малчуганите от детските градини ще празнуват в Спортна зала „Йордан Петров – Графа“ от 10:00 ч., а учениците от първи до четвърти клас – от 13:00 ч.