Начало Новини Култура Коледари от СУ “Бачо Киро“ благословиха Община Павликени

Коледари от СУ “Бачо Киро“ благословиха Община Павликени

1314

Коледари от СУ “Бачо Киро“ благословиха Община Павликени. Те дойдоха в сградата на общинска администрация, където пресъздадоха традиционния обичай Коледуване. Младежите бяха посрещнати от кмета инж. Емануил Манолов и зам.-кметовете инж. Венцислав Иванов и инж. Анастасия Вачева.

Инж. Манолов поздрави младежите за старанието и положения труд в пресъздаването на българските обичаи и заяви радостта си, че тези български традиции продължават да се съхраняват и да се развиват. „Преди няколко дни, при нас бяха беловласите коледари от Караисен, хора по на 80 години, които не спират да пресъздават народните обичаи“, припомни кметът.

Инж. Манолов пожела на учениците весели, светли коледни и новогодишни празници, много здраве през Новата година, много душевни и физически сили в усвояване на уроците, много късмет и щастливи моменти, да продължават да преследват своите мечти.

Ние ще припомним на децата да не слушат брътвежите на финансово корумпирания, морално фалирал и политически импотентен демагог и безбожник „кмето“ и ще им пожелаем като пораснат никога да не бъдат и да не правят като него.