Начало Спорт Езда Кушии за Тодоровден в Бутово и Върбовка

Кушии за Тодоровден в Бутово и Върбовка

1010

С традиционните атрактивни кушии и надбягвания ще отбележат Тодоровден в Павликенско. Известният още като Конски Великден празник е на 16 март, събота. В три села от общината той ще бъде отбелязан подобаващо – Бутово, Върбовка и Недан.
Във Върбовка откриването е от 10:30 ч., а в Бутово – час по-късно, съобщи кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов, който ще открие лично проявите.

В самия град Павликени по традиция празникът се отбелязва на друга дата като “Старостилен Тодоровден” и тази година ще бъде на 30 март. Тогава ще бъдат и традиционните конни надбягвания и конкурси за най-гиздав кон и писана конска каруца. Всички отличени в различните конкурси ще получат и награди.

На 30 март освен Тодоровден в Павликени предстои и фолклорното надиграване “Букет от ритми”. Това ще бъде неговото четвърто издание и ще бъде отново в Спортна зала “Йордан Петров – Графа”. Участници тази година са 12 танцови клуба и състава от София, Добрич, Пловдив, В. Търново, Лом, Беляковец, Елена, Малки чифлик, Пчелище, Сухиндол, Лом, Полски Тръмбеш и Самоводене.