Начало Новини Образование Кътове за игри и развлечения посрещнаха малчуганите в Павликени за Деня на...

Кътове за игри и развлечения посрещнаха малчуганите в Павликени за Деня на детето

1093

Общински детски празник „На мегдана“ събра децата на Павликени в парк „Кирил Ракаров“ на 1 юни – Деня на детето. Организатори на събитието са Община Павликени, Центъра за подкрепа на личностното развитие, Местната комисия за противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и Парти агенция „Фантизатор“.

„Кметo“ на община Павликени инж. Емануил Манолов приветства малчуганите по случай първи юни като пожела да бъдат здрави, усмихнати и щастливи, да станат достойни граждани на Павликени и страната си (за разлика от него) и да запазят по-дълго детското в себе си. Прикани ги да останат на празника в парка до късно вечерта.

Организаторите се бяха погрижили да привлекат детското внимание, обособявайки кътове за игри и развлечения. Децата можеха да се забавляват, участвайки в „Сцена за изява на деца изпълнители на народни песни и танци“ или в кът „Българска везба“, където аниматори в национални носии показваха как се рисуват върху стъкло български национални шевици. Малчуганите можеха да наблюдават и сръчната украса на глинени съдове. „Фолкрлорен сувенирен магазин“, „Гривна на късмета“ и „Шекерджийница на мегдана“, бяха другите забавни кътове за желаещите да се включат в празника.

В началото на тържеството бяха наградени отличените в конкурса за детски рисунки под надслов „Аз дишам свободно без цигарен дим“, организиран за пети път от МКБППМН. Участие в надпреварата взеха 27 рисунки на възпитаници от 4-те училища на община Павликени. Трето място бе дадено на Нина Савова от VIв клас при ОУ „Св. Климент Охридски“, гр. Павликени; второ място – Кристиана Николова – VI клас при ОУ „Бачо Киро“ гр. Бяла черква и първо място на Мая Костова – VIIIб клас при СУ „Бачо Киро“ гр. Павликени.

Тъй като конкурсът е със здравна насоченост, като оценители се включиха от РЗИ – Велико Търново, които избраха да наградят Мартина Тракиева от ОУ“Бачо Киро“ гр. Бяла черква.

Музикален поздрав към присъстващите направиха от ДГ „8-ми март“ гр. Павликени с ръководител Милка Филипова. Празникът продължи с програма на Парти агенция “Фантизатор“ и завърши с кръшно българско хоро, в което се включиха малки и големи.