Начало Новини История Мемориал-костница откриха на Задушница в Павликени

Мемориал-костница откриха на Задушница в Павликени

1564

С подготвен проект община Павликени кандидатства по Мярка 01 „Подобряване на обществената среда в населените места” по Проект „Красива България”. На 17 март 2014 г. между Община Павликени и Министерство на труда и социалната политика беше сключено споразумение за финансиране на дейностите
за реализация на одобрения проект.

Той възлиза на обща стойност 74 021 лв., в. т.ч. 34 419 лв. финансиране от Министерството и 39 602 лв. съфинансиране от страна на Община Павликени.

„Това е придобивка за Павликени, каквато малко градове в България имат на разположение. Придобивка, чрез която ще можем достойно да се отнесем на отишлите си от нас и почиващи в гробищния парк“, каза в словото си инж. Манолов.

Сградата съчетава в себе функциите на специално помещение за съхранение на останките от незаплатени гробни места; място за поставяне на урни на кремирани покойници и обслужва санитарните нужди на посетителите в гробищния парк.

Процесът на строителството от страна на Проект „Красива България” беше контролиран от инж. Петър Лозев.

„Смятам, че с предприетите действия успяваме да облагородим тази площ и да изпълним дълга си да поддържаме и развиваме обществените площи в град Павликени“, каза още кметът Манолов.